Open dag nieuwe crematorium de Linge in Tiel

TIEL Crematorium en uitvaartcentrum De Linge in Tiel houdt zaterdag 13 juni een open dag. Er worden dan verschillende activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud. De deuren van De Linge aan de Medelsestraat Oost 20 staan open tussen 12.00 en 16.00 uur.

Belangstellenden kunnen tijdens de open dag een kijkje nemen achter de schermen van het nieuwe crematorium en uitvaartcentrum. Zij krijgen de mogelijkheid uitgebreid vragen te stellen en alle ruimten zijn open voor het publiek. Medewerkers staan klaar om vragen te beantwoorden over uitvaartverzorging, opbaarmogelijkheden, lichte balseming, nabestaandenzorg, verzekeringen, de 24-uurs kamers en andere onderwerpen. Daarnaast vindt er een presentatie plaats over lichte balseming.

De open dag is ook bedoeld om mensen te laten zien dat een crematorium niet grijs en grauw hoeft te zijn. Lisan Kroot, locatiemanager crematorium De Linge:,,Het crematorium is sfeervol, warm en kleurrijk ingericht. Afscheid nemen in een mooie ambiance neemt geen verdriet weg; het helpt wel bij het creëren van de eerste mooie herinneringen aan een verdrietig moment. In tegenstelling tot vroeger worden uitvaarten steeds meer afgestemd op persoonlijke wensen. Wij zien dat nabestaanden vaker zelf de uitvaart vorm geven, een ontwerp maken voor het rouwdrukwerk, kiezen voor een beschilderde kist of ander rouwvervoer willen, zoals een speciale koets of motor. We adviseren hen graag over alle mogelijkheden."