• ROB NELISSEN
  • ROB NELISSEN

Open Mond Festival bij Mondmedicentrum: 'Vet, het is net CSI!'

TIEL Het was zaterdag een drukte van belang bij de vestigingen van Mondmedicentrum. Het Open Mond Festival trok vele honderden mensen: jonge onderzoekers en oudere belangstellenden, journalisten en cameraploegen.

,,Vet!" riep Sven (12) als hij het hightech apparaat ziet waarmee de tandarts een röntgenopname van een gebit maakt. ,,Het is écht net CSI." De jonge Ossenaar bezocht het Open Mond Festival samen met zijn ouders en zusje Kiki. Zij was vooral geïnteresseerd in de oefenpop die op de tandartsstoel ligt. Hier ging ze proberen om zelf een gaatje te vullen.

Kunstgebittencheck

Samen met honderden andere bezoekers leerden ze van alles over hoe het er bij een moderne tandartspraktijk aan toegaat. Van meekijken in een microscoop tot mondgezonde drankjes: er was van alles te beleven tijdens het eerste mondfestival van Nederland. Ook de pers heeft het evenement ontdekt: er liepen diverse fotografen, er waren journalisten van regio- en vakpers én de cameraploeg van De Week van Zorg en Welzijn maakten opnamen.

Week van Zorg en Welzijn

,,In plaats van een gewone open dag, hebben we dit jaar gekozen voor een festivalopzet", aldus Jasper ter Bogt van Mondmedicentrum. ,,Op deze manier krijgt de bezoeker op een ongedwongen manier meer kennis van wat er binnen de tandheelkunde allemaal mogelijk is. En het mooie van de festivalopzet is dat je hier van alles kunt doen. Vandaar dat de organisatie van de Week van Zorg en Welzijn hier vandaag opnames maakt."

En terwijl Kiki het gaatje bij de oefenpop vulde, wilde Sven het liefst alweer door naar het laboratorium. ,,Een kunstgebit maken, dat wil ik ook."