• Erik van Dijk

Peters Vuurwerk gespecialiseerd in professionele merken

INGEN Voor het 17de jaar op rij zijn de broers Ivy en Louis Peters samen met hun vader Eeef, druk bezig met de laatste voorbereidingen bij Peters Vuurwerk in Ingen voor de losse vuurwerkverkoop. Maar inmiddels raakt ook de volgende generatie geïnteresseerd in het "zware spul". Peters Vuurwerk is vooral gespecialiseerd in de professionele merken zoals Pro-line, RUBRO EN WECO, met vuurwerk van wel 25 kilo per item. Maar ook voor de minder fanatieke liefhebbers is er voldoende keus.

Omdat de vader, zoons en kleinzoon Peters, graag meedenken op het gebied van veiligheid, krijgt elk kind op bezoek in de winkel een gratis vuurwerkbril. Tevens is al het verkochte vuurwerk voorzien van een CE keurmerk. Maar veiligheid begint natuurlijk vooral bij jezelf. Voor tips over het veilig omgaan met vuurwerk of overige vragen kun je natuurlijk ook bij Peters vuurwerk terecht.

De vuurwerkverkoop vindt plaats van 28 tot en met 30 december. Conform de landelijke regelgeving mag er op zondag 31 december geen vuurwerk verkocht worden. Peters Vuurwerk is gevestigd aan De Brei 3 in Ingen. Vuurwerk mag alleen worden afgestoken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. Wie buiten deze tijden vuurwerk afsteekt kan een boeten van 100 euro krijgen en het vuurwerk wordt in beslag genomen. De gemeente vraagt mensen om geen vuurwerk af te steken bij verzorgingshuizen, dierenopvangplaatsen en kinderboerderijen.