• Karin, Irene en Peter van Restaurant Maximaal in Buren

    Neeltje van Triest

Restaurant Maximaal open

BUREN De familie Hadderingh, exploitanten van Restaurant Maximaal, krijgt het druk. Daar waar ze eerst uitsluitend voor leden van Sociëteit Maximaal geopend mochten zijn, is er nu toestemming om als restaurant verder te gaan. Alleen de donderdagavond blijft sociëteit-avond, want ook dat is en blijft, vooral bij activiteiten, een succes. Het restaurant is vast geopend op vrijdag, zaterdag en zondag. De overige dagen op afspraak.

Irene Christoffel, dochter van Peter en Karin Hadderingh, is blij met de uitbreiding. Ze vertelt dat er in ieder geval altijd een dagmenu op de kaart staat, maar dat er ook á la carte gegeten kan worden. Een driegangenmenu kost ongeveer drie tientjes. Alleen staat Restaurant Maximaal niet alleen in het teken van eten: iedereen kan net zo makkelijk binnenlopen voor een kopje koffie, een aangeklede borrel, sateetje of ander lekkers. En met mooi weer wordt ook geserveerd op het besloten terras aan de achterzijde.

KUNST Peter laat met voldoening het sfeervolle en fraai gerestaureerde pand zien. De opvallende buitengevel met grote, uitnodigende deuren, de geoutilleerde bar, gezellige eettafels en natuurlijk de uitstekend uitgeruste keuken. Boven is er alle ruimte voor de zakelijke markt en besloten groepen. De kunst in het restaurant bestaat uit werk van Judy van Meteren uit Kerk-Avezaath en is te koop.

Karin lacht en vertelt dat ze eigentijdse gerechten mixt met het goede van de streek. Ze verzorgt het liefst herkenbare gerechten, die ze hier en daar in een nieuw jasje steekt. Soms Bourgondisch, dan weer Aziatisch en op zijn tijd gewoon Burens. Iedere gast kan daarnaast altijd aangeven wat hij of zij wenst. In het toeristenseizoen gaat de familie een seizoensgerichte lunchkaart en lichte kaart voor tussendoor samenstellen.

Irene: ,,We werken met een fijn clubje mensen en van de bovenverdieping voor vergadering wordt iedere maand vaker gebruikgemaakt. Hier kan men na afspraak alle dagen van de week terecht. Gezelschappen die niet willen vergaderen, maar wel iets willen eten of drinken zijn vanzelfsprekend ook altijd welkom.

PAASDAGEN Daarnaast is Restaurant Maximaal een uitstekende gelegenheid om de zondag af te sluiten met een hapje en een drankje. Tijdens Pasen is het restaurant beide paasdagen open.

Restaurant Maximaal is een sfeervolle ontmoetingsplaats, die iedereen de gelegenheid biedt om in stijl en tegelijkertijd op ontspannen wijze gezellig bijeen te komen. Op de donderdagavond tijdens Sociëteit Maximaal ontmoeten de bezoekers zowel mensen uit het bedrijfsleven als gasten uit andere maatschappelijke geledingen.

Tijdens de openingstijden van het restaurant is het volop genieten voor iedere gast die de kookkunst van Karin en de gezelligheid van Peter en Irene weet te waarderen. Bij Restaurant Maximaal staat Buren op de kaart.

a[ Restaurant Maximaal, Buitenhuizerpoort 11, Buren of www.societeit-maximaal.nl.