• Katinka Schippers

Rijksen koopt grond op Doejenburg II

MAURIK Rijksen Speciaal Timmerwerk BV uit Maurik koopt 7.000 m2 grond op bedrijfsterrein Doejenburg II. Wethouder Sietske Klein is blij: ,,We zijn ongeveer een half jaar met elkaar in gesprek geweest. Rijksen is een échte Maurikse ondernemer die ervoor kiest om in Maurik gevestigd te blijven. Ik ben blij dat Doejenburg II hen de mogelijkheid biedt het bedrijf verder te ontwikkelen. En uiteraard ook omdat de werkgelegenheid in Maurik blijft."

Rijksen levert timmerwerk op maat. Dat vergt veel vak- en handwerk. Alle producten van het bedrijf zijn uniek. Het timmerbedrijf is gespecialiseerd in interieurbouw, zowel voor particulieren als het bedrijfsleven. De bouwwerkzaamheden beginnen al over een paar weken. Rijksen bouwt een productiehal, een showroom en kantoor. Eind november gaat de eerste paal de grond in. In de zomervakantie van 2018 is de verhuizing naar de nieuwe locatie gepland.

Informeer dan naar de mogelijkheden op Doejenburg II in Maurik. De ondernemer krijgt: een kort, klantgericht nieuwbouwproces waarin u zich gegarandeerd thuis voelt. Binnen een kwartaal slaat men de eerste paal; ruimte voor de oplossing van knelpunten in huisvesting; een kavel met flexibiliteit voor specifieke huisvestingseisen; optimale informatie over de voortgang van de vraag, het besluitvormingsproces en de genomen besluiten; inzichtelijke en controleerbare manier van klantbehandeling; een uitgiftemethode gericht op de verkorting van procedures.

Regionale afspraken bepalen dat grondverkoop van meer dan 5.000 m2 eigenlijk naar een regionaal bedrijfsterrein verwezen moet worden. Doordat Rijksen een lokale ondernemer is, mag de gemeente afwijken van die afspraken.