• Janet Kooren

'Samen maken we het leuk'

TIEL Margriet van Heesch van Grand Café Hart van de Betuwe en Restaurant de Betuwe is vanaf het prille begin betrokken bij de FlipPas. En in de maand december is zij de prijzenpartner met een prijs die heel 2017 door te gebruiken is: een jaar lang gratis uit eten voor twee personen met een totale waarde van 600 euro.

,,Er is eigenlijk maar één reden waarom ik meedoe aan de FlipPas, en waarom ik er van het begin af aan nauw bij betrokken ben geweest," vertelt Margriet. ,,Ik draag de lokale middenstand een warm hart toe." Daar behoort ze zelf ook bij, maar ,,we moeten het met zijn allen doen. Samen maken we het aantrekkelijk en gezellig om in de stad te winkelen. Ik wil graag de gasten die bij ons iets komen drinken, daarvoor belonen. Zo komen mensen bij je terug. Als we daar als ondernemers samen in optrekken, dan stimuleren we het bezoek aan de binnenstad. Ik onderschrijf het verhaal van Daan Dansen dan ook, die vertelde in een van de eerste interviews over de FlipPas dat mensen aan de ene kant heel makkelijk bij webwinkels kopen en het aan de andere kant heel erg vindt dat er leegstand is in de binnenstad. Daarom willen wij de consumenten de binnenstad in 'lokken'. Ja, zo kun je het wel noemen eigenlijk. We maken het leuk, gezellig én we belonen ze."

Geen pas nodig

,,Je hoeft je pas niet eens in je portemonnee te stoppen," legt Margriet uit. ,,Je kunt er bovendien met het hele gezin op één pas sparen. Je download gewoon de gratis app op je telefoon. Die kan je meerdere keren downloaden, waarmee je allemaal op één nummer spaart en je geen pas nodig hebt. Het scannen van de app gaat bovendien sneller dan het scannen van de pas, én je hebt in je telefoon een overzicht van de deelnemers en de acties."

Maandprijs december

Margriet legt uit wat de maandprijs van de maand december precies inhoudt. ,,Het gaat om een maandelijkse lunch of diner voor twee personen met een waarde van 50 euro per keer. De totale waarde is dus 600 euro. Maar als mensen liever een barbecue met vrienden willen, of een verjaardagsfeestje, dan mag dat bedrag ook daaraan worden besteed." Veelzijdige horecalocaties zijn het zeker, de twee locaties van de familie van Heesch. Van zakelijk tot familiefeestjes, van ABBA tot allerlei soorten thema-avonden, ze verzorgen met regelmaat grote publiekstrekkende evenementen. Margriet heeft nog wel een scoop: ,,Vroeger organiseerden we onze bekende Scandinavische avonden, die zijn een poosje weg geweest, maar ze komen - op veler verzoek - weer terug."

Kerstdagen

Tijdens de kerstdagen worden er in Restaurant de Betuwe traditioneel de hele dag door van feestelijke arrangementen georganiseerd die ook voor de kinderen leuk zijn. Zij worden tijdens de brunch zelf kleine kokjes en mogen onder andere een koksmuts versieren. Maar ook a la carte is mogelijk tijdens de feestdagen. ,,Tijdens de feestdagen houden we voor de FlipPas-houders speciale puntenacties en krijgen mensen extra punten."

Foto: Margriet van Heesch met de maandprijs van december: een jaar lang gratis uit eten voor twee personen.

Info: www.flippas.nl