• Dayna Kersten, Sascha Mulder en Dorian van den Burg van SCIO Tiel.

    Tess Oostvogel Fotografie

SCIO Tiel blijft groeien

Advertorial

TIEL SCIO Tiel staat al drie jaar voor Positieve Psychologie in Tiel en steeds meer mensen ontdekken dat. Eigenaresse Sascha Mulder: ,,Waarom we zo groeien? Kinderen en jongeren vinden het gewoon leuk om hier naartoe te komen!"

Drie jaar geleden begon psychologe Sascha Mulder SCIO Tiel omdat ze vond dat de psychologische zorg steeds massaler werd en de aanpak voor ieder persoon uniek zou moeten zijn. SCIO's hulp kun je zien als persoonlijk, praktisch en positief. Inmiddels is SCIO zo gegroeid dat er twee psychologen zijn aangenomen en een tweede vestiging is geopend in Vianen. Sascha: ,,Ik vind psycholoog zijn heel erg leuk, maar ik ben ook echt een ondernemer. Ik wil zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de kracht van Positieve Psychologie. Uiteindelijk willen we SCIO uitbreiden in Midden Nederland tot meerdere vestigingen."

Dayna Kersten en Dorian van den Burg versterken Sascha's team. Maar wie de website van SCIO Tiel heeft gezien (www.sciotiel.nl) weet dat al lang. ,,Je ziet gelijk onze drie gezichten, om het persoonlijk te maken. Ik zeg altijd tegen ouders: open de website en laat zien naar wie je kind toe zal gaan. Dan heeft je kind al een beeld en ziet hij dat wij niet 'eng' zijn."

,,Voor de uitbreiding van SCIO heb ik gezocht naar enthousiaste personen die van nature positief zijn ingesteld. Bij Dayna en Dorian heb ik dat zeker gevonden!" Sascha weet zeker dat de kwaliteit van SCIO goed is, gezien de succesvolle trajecten met zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Ook huisartsen, scholen en sociale wijkteams verwijzen steeds vaker door naar SCIO. ,,Je focust bij ons op waar je al goed in bent, en bouwt daarop voort. Dat reikt verder dan het 'oplossen van problemen'. Je werkt toe naar een 'gelukkig zijn' en naar een flinke dosis zelfvertrouwen."

Sascha werkt daarnaast nauw samen met mediator Kees van Ginkel van Mediation Rivierenland. Hij stuurt regelmatig kinderen waarvan de ouders gaan scheiden. ,,Dat is een mooie samenwerking, want scheidingen brengen altijd enorme veranderingen met zich mee. Het is voor zowel kinderen als ouders niet verkeerd om hier goed in begeleid te worden. Het zijn vaak dankbare trajecten waar wij als psychologen veel voldoening uit halen."

Nu komt het wel eens voor dat een kind bij SCIO binnenstapt en niet geholpen kan worden, omdat er een officiële diagnose gesteld moet worden. Om dit in de toekomst ook bij SCIO te kunnen, volgt Sascha momenteel een opleiding tot registerpsycholoog, waarmee ze over twee jaar het dienstenaanbod nog verder uit kan breiden. Sascha zit niet stil, er komt weer een reeks trainingen aan. ,,Dromen met Deadlines gaat in oktober weer van start, voor mensen die nu eindelijk hun doelen willen bereiken", zegt ze trots. Ook werkt ze aan een training over hoe ouders op een positieve manier om kunnen gaan met lastig gedrag bij kinderen. In januari start ook mindfullness voor kinderen. ,,Vooral voor kinderen die meer rust en overzicht in hun hoofd willen, en zichzelf niet meer in de weg willen zitten." Ouders worden uiteraard ook betrokken bij de training. ,,Zo word het een leuke en leerzame training voor ouder en kind".

Sascha praat je regelmatig bij via haar blog op de website en daar vind je ook meer informatie: www.sciotiel.nl.