• Saskia Zeller

Secunda viert Nationale Kringloopdag

TIEL Bij Kringloopwinkel Secunda en veel andere kringloopwinkels die zijn aangesloten bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland is het zaterdag feest tijdens de Nationale Kringloopdag.

Tijdens de Nationale Kringloopdag maakt het publiek kennis met een bijzondere branche. In kringloopwinkels krijgen zowel spullen als mensen een tweede kans. Om het publiek te laten zien welke goede dingen kringlooporganisaties doen voor mens en milieu, zetten zij de deuren op zaterdag 7 oktober open voor iedereen.

Secunda heeft voor de bezoekers een feestelijk programma samengesteld. Kom blikgooien en touwtrekken of laat je toekomst voorspellen door een waarzegster. Trek lootjes en maak kans op mooie prijzen. Geniet van lekkere hotdogs, suikerspinnen en popcorn op onze Vintage Funfair. Kom luisteren naar de optredens van de Blue Grass Boogieman en bied elk uur mee met een spannende veiling.

Het kopen van tweedehands spullen bij een erkende kringloopwinkel is goed voor mens en milieu. Met het geld dat Kringloopwinkel Secunda uit de verkopen van gekregen goederen binnenkrijgt, worden banen gecreëerd voor kwetsbare mensen, leer-werk-plekken voor langdurig werkelozen, stageplaatsen voor studenten en klussen voor taakgestraften. Dit alles zonder subsidie, maar met hulp van een grote groep vrijwilligers. Zonder hun inzet zou Secunda niet kunnen

bestaan. Gedurende een jaar zijn er ruim 300 mensen bij Secunda op een of andere manier actief.

Door gebruikte spullen weer in omloop te brengen, draagt Secunda ook bij aan een duurzamere samenleving. Dankzij de mensen die spullen naar Secunda brengen of door de Boedelservice laten ophalen, is het assortiment elke week weer anders waardoor een bezoek aan de winkels altijd weer een belevenis is. Tegen een lage prijs wordt iedereen de mogelijkheid geboden spullen aan te schaffen. Zo kunnen bijvoorbeeld vluchtelingen dankzij de Kringloopwinkel tegen lage kosten van een woning een thuis maken.

Programma 7 oktober

Vanaf 10 uur zijn de deuren van Secunda geopend.

13:15 uur - Live veiling van 3 unieke items

13:45 uur - Optreden Blue Grass Boogieman

14:15 uur - Live veiling van 3 unieke items

14:45 uur - Optreden Blue Grass Boogieman

15:15 uur - Live veiling van 3 unieke items

15:45 uur - Optreden Blue Grass Boogieman