Slagerij Augustinus in de prijzen bij International Young Butchers' Competition 2015

TIEL Maandag 21 en 22 september vond de International Young Butchers' Competition 2015 plaats. De IYBC is de internationale vakwedstrijd voor jonge slagers onder de 25 jaar. Het Nederlandse team bestond uit Johan Augustinus van Slagerij Augustinus uit Tiel en Kristian Grooten, medewerker bij Uw Slager Dijkstra uit Nieuw-Weerdinge. Na een maandenlang intensief trainingsprogramma gingen zij de strijd aan tegen landenteams uit Duitsland, Frankrijk, Engeland, Oostenrijk en Zwitserland.

In januari 2015 streden zes jonge slagers om de eer tijdens het Nederlands Kampioenschap dat gehouden werd bij SVO vakopleiding food in Rijswijk. Johan Augustinus werd toen na een spannende wedstrijd Nederlands kampioen en mocht daarom samen met Kristian Nederland vertegenwoordigen.

In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie heeft SVO vakopleiding food de Nederlandse deelnemers intensief voorbereid op de wedstrijd. Johan heeft gedurende 20 weken een speciaal trainingsprogramma gevolgd op verschillende locaties in het land. Ook heeft hij op de werkvloer bij Slagerij Augustinus veel tijd besteed aan meegegeven opdrachten zodat hij zich optimaal kon voorbereiden op de strijd. Deze extra trainingen hebben bijgedragen aan het succes van Johan tijdens de IYBC. Hij behaalde maar liefst drie keer de 1e plaats namelijk voor de onderdelen grill- en barbecuespecialiteiten, keukenklare producten en het uitbenen van een runderstomp.

De wedstrijd bevat de volgende wedstrijdonderdelen: uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderstomp. Het maken van een soepterrine, hartige taart of galantine. Vervaardigen van een gevuld braadstuk of gevulde rollade. Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten. Vervaardigen van twee keukenklare producten. Het bereiden en presenteren van een hoofdgerecht met kip.

In totaal gingen er maar liefst zes van de achttien bekers naar het Nederlandse team en hebben ze als team de 2e positie behaald.