• Wilma Termeer presenteert het affiche van de 25e editie van Tiel Pakt Uit

    Michel Broekhuizen

Tiel Pakt Uit viert feest

TIEL Tiel Pakt Uit viert zaterdag 1 en zondag 2 april een feestje. Het evenement wordt dan voor de vijfentwintigste keer in de Tielse binnenstad gehouden.

Michel Broekhuizen

 

Een van de organisatoren, Wilma Termeer van print- en drukshop CardShop, noemt het een geweldig moment. ,,Ongelooflijk. Ik weet nog goed hoe we begonnen. Ben Roldaan van Socks en Socky en Roemer Daalderop van het toenmalige Tiel Centraal kwamen mijn winkel binnen met de vraag om mee te doen. Ze waren geïnspireerd door de goedlopende acties van De Bijenkorf, de Drie Doldwaze Dagen en het Prijzencircus van V&D. ,,We hebben een plan en ideeën om uit te pakken in Tiel! Wil jij de promotie verzorgen? Ik werd direct enthousiast en ben gelijk aan de slag gegaan. Ik ben niet meer gestopt. Dat geldt ook voor de commissie en een aantal enthousiaste winkeliers.''

CREATIEF Dat is inmiddels 12,5 jaar geleden, want het evenement wordt twee keer per jaar gehouden: in april en oktober. Het zeg wat over de organisatie en het evenement, aldus Termeer. ,,De motivatie om door te zetten is er, ook in mindere tijden. Ook al staan de middelen onder druk, we passen op met het snijden in het promotiebudget. Daarnaast zijn we creatiever geworden in het zoeken naar promotiemiddelen en activiteiten. De middenstand heeft het er niet makkelijker op gekregen. Dat merk je aan het winkelaanbod en het publiek. Dat mensen tijdens Tiel Pakt Uit dan toch echt weer komen voor de gezelligheid en de beleving, dat is een compliment. Daar doe je het voor. En daarom zijn we er nog!''

BELEVING Beleving is wat er ieder jaar centraal staat tijdens het tweedaagse evenement, steeds met een nieuw thema. Dit jaar is dat op zaterdag de babyfair, met kramen, kleding, een fysiotherapeut, yoga, verloskundige en de genoemde print- en drukshop voor kaartjes. Op zondag kan Tiel genieten van een mobiel visserijmuseum, compleet met palingrokerij, visafslag en nettenmakerij. Je waant je nog net niet in Spakenburg of Volendam, maar de geur en sfeer is er. Op beide dagen kan het winkelend publiek ook genieten van een lint van kraampjes door de Waterstraat, straattheater, ambachten zoals keramiek en manden maken, muziek, proeverijen in en rondom de winkels en de horecazaken en de bekende winkeliersacties. Een aantal FlipPas-deelnemers geven dubbele spaarpunten. Kinderen komen - al dan niet geschminkt - aan hun trekken met een suikerspin in de draaimolen, tijdens een spelletje of op het springkussen. En last but not least: volgens 'goed gebruik' kan er net zoals voorgaande edities ook weer gratis geparkeerd worden in de binnenstad gedurende het Tiel Pakt Uit-weekend.

GRATIS PARKEREN Tiel Pakt Uit vindt plaats in de Tielse binnenstad op zaterdag 1 en zondag 2 april. Parkeren is gratis. Meer info over de acties en activiteiten op www.tiel-pakt-uit.nl. Wie nog een kraam wil huren kan Truus van Doorn bellen: 06-42168218.