• Tiel, 14 oktober 2015
    Introductie Flippas.
    Foto: Jan Bouwhuis.

    Foto Jan Bouwhuis

Tielse ondernemers lopen warm voor FlipPas

TIEL Het eerste tipje van de sluier van de FlipPas is vorige week woensdag 14 oktober opgelicht. Een nieuw spaarsysteem dat de Tielse consumenten beloont voor hun aankopen bij de deelnemende winkeliers en ondernemingen. Een systeem waarmee punten gespaard kunnen worden, maar ook punten cadeau gegeven kunnen worden, bijvoorbeeld in plaats van een traditioneel kerstpakket.

Op het podium in Restaurant de Betuwe stonden Bram van Blijdesteijn van de gelijknamige onderneming, Margriet van Heesch van Grand Café Hart van de Betuwe, Marc van den Broecke, directeur van Kringloopwinkel Secunda en Roland van Vugt, stadspromotor van Tiel. Ze vertelden aan de aanwezigen waarom ze enthousiast zijn en wat het voor de binnenstad betekent om nu een eigen spaarpas te hebben. De reacties op deze presentatie waren bijzonder positief.

De deelnemende winkeliers gaan minimaal 1 punt per bestede euro schenken aan de houders van de FlipPas en een punt vertegenwoordigt een waarde van 1 cent. De waarde van de gespaarde punten kan bij alle deelnemende ondernemingen worden besteed en die verbinden daar ook weer acties aan zoals bijvoorbeeld extra korting. Het geeft de winkelier de kans om publiek naar zijn of haar winkel te trekken en klanten te belonen voor hun aankopen. Zo zullen de bedrijven in de binnenstad weer makkelijker mensen over de streep trekken om iets in de winkel te kopen in plaats van op het internet.

Vanaf 14 november is de pas verkrijgbaar. De consument koopt de FlipPas bij de deelnemende winkelier voor € 2,50 en kan gelijk beginnen met sparen en verzilveren. Er zijn ook bedrijven en organisaties die de FlipPas met een tegoed willen gaan schenken aan een bepaalde doelgroep. De acties worden via verschillende kanalen gepubliceerd en de winkelier kan zijn creativiteit optimaal inzetten. De FlipPas heeft ook een eigen app, waardoor ook zonder de fysieke pas gespaard kan worden. Dit systeem wordt al in meerdere steden, zowel binnen als buiten ons land gebruikt en Tiel gaat als eerste ook het betalen van parkeergeld met de gespaarde punten mogelijk maken. De techniek daarvoor wordt speciaal voor de FlipPas ontwikkeld!

De FlipPas is op dit moment al door zoveel partijen omarmd dat er bij de start direct maar liefst een totaaltegoed van circa 2 miljoen FlipPas-punten in omloop is. Er is een eigen FlipPas facebookpagina waarop de geïnteresseerden de ontwikkelingen op de voet kunnen volgen. ls de consument op de hoogte wil blijven kunnen zij de Facebook pagina 'liken'.

De drijvende kracht achter de FlipPas is de ondernemersvereniging Hart van Tiel en de FlipPas-werkgroep is hard bezig om alles op tijd klaar te hebben voor 14 november.