• Dorp op Stelten
  • Het beachvolleytoernooi hoort ook bij Dorp op Stelten.

    Dorp op Stelten
  • Dorp op Stelten
  • Dorp op Stelten

Twee dagen sport en spel, markt en tentfeest tijdens Dorp op Stelten

ECK EN WIEL Het feest zelf begint pas over een aantal weken. Maar de voorbereidingen voor Dorp op Stelten zijn alweer even op gang. Het feest aan de Kalverlandseweg in Eck en Wiel vindt dit jaar plaats op vrijdag 25 en zaterdag 26 mei. Het worden twee dagen vol met activiteiten en amusement waarbij jong en oud plezier beleven.

,,Zoals vele inmiddels weten starten we op vrijdag om 19:00 uur met de traditionele zeskamp en aansluitend de feestavond waarbij dit jaar DJ Matte Frazzie zijn debuut maakt in de feesttent. De laatste jaren zien wij dat de vrijdag steeds populairder wordt waarbij een breed publiek er een feest van maakt. Geef je snel op voor de zeskamp en ervaar dit spektakel.

De zaterdag staat in het teken van de voorjaarmarkt waar je lekker kunt struinen langs alle leuke kramen. De jaarmarkt is toegankelijk vanaf 10:00 uur en heeft dit jaar meer bezienswaardigheden dan ooit; 80 kramen, diverse oude ambachten, een mooie collectie aan oldtimers, bungee jump en meerdere attracties voor de kinderen. ,,Met deze activiteiten willen we ervoor zorgen dat er een goede basis is voor een gezellige jaarmarkt waarbij Erik Adams het horecaplein gaat vergezellen met live muziek." Tijdens de jaarmarkt vindt ook het inmiddels bekende beachvolleybal toernooi plaats waar teams uit de gehele Betuwe aan mee doen. ,,Heb je zin om met vrienden, familie of collega's mee te doen aan de zeskamp of beachvolleybaltoernooi, schrijf je dan in door een email te sturen aan: info@dorpopstelten.nl."

Het Dorp Op Stelten wordt zoals gebruikelijk afgesloten met een tentfeest. Dit jaar draait DJ Galaga één van de Nederlands bekendste allround deejays, de avond aan elkaar en komt Rick Romein Die Verrückte Stunden presenteren. Rick Romein bekend van Evers staat op presenteert dit unieke concept bekend van radio 538 en zorgt voor een uur lang oude foute nummers die iedereen kent. ,,Naast deze twee toppers hebben we een uniek optreden van de Nederlandse volksband Pater Moeskroen. Deze mannen gaan ervoor zorgen dat nummers zoals 'Joost', 'Laat Maar Waaien', Dansen' en 'Hela Hola' door de tent galmen en Eck en Wiel op stelten zet."

,,Heeft u nog geen kraam, staat je zeskamp- of volleybal team nog niet ingeschreven of wil je komen helpen als vrijwilliger? Schrijf je dan in op www.dorpopstelten.nl of stuur een email aan info@dorpopstelten.nl."

Vrijdag 25 mei:

Van 19:00 uur tot +/- 21:00 uur: Zeskamp

Van 21:00 uur tot 01:00 uur: Feestavond voor alle leeftijden

Zaterdag 26 mei: 10.00 – 16.00 uur

Van 10:00 uur tot 16:00 uur: voorjaarmarkt met ± 80 kramen,

Van 11:00 uur tot 16:00 uur: Beachvolleybal toernooi.

Van 21:00 uur tot 02:00 uur: Tentfeest met DJ Galaga, Die Verrückte Stunden en Pater Moeskroen