Uitreiking derde ster Keurmerk Veilig Ondernemen winkelcentrum Kwadrant

TIEL Winkelcentrum Kwadrant heeft de derde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) gekregen. Deze ster is de beloning om de veiligheid, aantrekkelijkheid en leefbaarheid in het winkelcentrum vast te houden. Om te vieren dat Kwadrant zijn derde ster heeft behaald, hebben de winkeliers leuke acties.

Wijkwethouder Marcel Melissen heeft, namens het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, de derde ster uitgereikt John Steenbekkers, voorzitter van de ondernemersvereniging Kwadrant. Ondernemers, gemeente Tiel, brandweer, politie, AVRI-Handhaving en het CCV werken al vanaf 2009 samen aan een schoon en veilig winkelcentrum. Kwadrant mag nu de derde ster in ontvangst nemen, de beloning voor de continuïteit van de structurele, gezamenlijke aanpak om de veiligheid, aantrekkelijkheid en leefbaarheid te verhogen.

Kwadrant krijgt nu haar laatste ster. De eerste ster staat voor de basis samenwerking tussen ondernemers en de veiligheidsprofessionals. Deze eerste ster heeft Kwadrant in 2010 gekregen. In 2012 heeft het winkelcentrum haar tweede ster gekregen omdat de doelstellingen op het gebied van veiligheid zijn behaald. Als na het verdienen van de tweede ster de doelstellingen nog steeds zijn behaald, dan ontvangt het winkelcentrum de derde en laatste ster. Dit wil niet zeggen dat het winkelcentrum nu klaar is. Het winkelcentrum gaat gewoon verder op de ingeslagen weg op het gebied van veiligheid met de partners.