• Janet Kooren

Uitreiking maandprijs FlipPas bij prijzenpartner Ballast Tiel

TIEL Het echtpaar Olof en Gerie Kooij uit Kapel-Avezaath heeft de maandprijs van oktober van bedden- en textielwinkel Ballast Tiel gewonnen. Het is een pakket - er mag gekozen worden uit het totale assortiment - ter waarde van 600 euro. De prijs ging vergezeld van alweer een schitterende bos bloemen, beschikbaar gesteld door Meeuwsen Bloemen.

,,Op maandag ben ik altijd gesloten", vertelt John Oude Wansink, eigenaar van Ballast Tiel. ,,Dan ben ik aan het werk in Amsterdam. Ik richt daar appartementen van expats in. Een klus die ik al jaren uitvoer. Ik kan je wel vertellen dat de prijzen voor bedden en bedtextiel daar, aan de Zuidas, van een heel ander niveau zijn dan de prijzen die ik hier in de winkel hanteer", lacht hij. ,,Ik liep daar van de week in een winkelcentrum en ging eens even kijken in een beddenspeciaalzaak. Het goedkoopste dekbedovertrek kostte daar zo'n 300 euro. Klanten komen weleens in mijn winkel met het verhaal dat bij een discounter een dekbedovertrek maar een tientje kost. Dat konden ze na twee keer wassen wel weggooien. Bij ons doen mensen echt vaak tientallen jaren met de producten. Eigenlijk ook weer niet goed voor de handel", grapt John. Duurzaamheid staat sowieso hoog op het lijstje. Bij het afleveren van een matras, wordt de oude mee teruggenomen. ,,Oude matrassen worden helemaal ontmanteld en de materialen gerecycled. Dat vind ik erg belangrijk, want we moeten met zijn allen toch weg van de wegwerpcultuur. Zo dragen we allemaal ons steentje bij."

DE PRIJS De prijswinnaar mogen kiezen wat ze als prijs mee willen nemen. ,,Nou, we dachten inderdaad aan een nieuw dekbedovertrek", zegt meneer Olof Kooij. ,,Dan hebt u daarna nog flink wat over", zegt Oude Wansink. Maar daarvan maakt hij geen probleem. De prijswinnaars mogen de prijs verzilveren op het moment dat ze er behoefte aan hebben. Het echtpaar Kooij is trouwens geen onbekende voor Ballast Tiel. Mevrouw Kooij: ,,Klopt, we hebben hier onlangs een paar nieuwe kussens gekocht."

FLIPPAS Het echtpaar Kooij heeft de FlipPas al lang in het bezit. ,,We komen veel in de stad", zegt meneer Kooij. ,,Beiden gepensioneerd, beiden afkomstig uit het onderwijs. Ik was docent aan de Hogeschool Utrecht, mijn vrouw gaf les in het basisonderwijs. Eerst in Utrecht, later in Buren. We sparen de punten op. Laatst hebben we er de consumpties op het terras mee betaald."

John kreeg leuke reacties op de aankondiging dat hij de maandprijs beschikbaar stelde. ,,Opmerkingen als: zo, jij durft. Maar allemaal positieve reacties. Je merkt echt dat de FlipPas steeds meer gaat leven. Toch merkt hij dat het nog steeds lastig is om er iedere keer aan te denken om klanten om de FlipPas te vragen. ,,Daarom heb ik op de deur twee stickers, bij de kassa, op de toonbank én op het pinapparaat. Zo kunnen we het eigenlijk bijna niet vergeten, ik niet, maar ook de klant niet."

Info: www.flippas.nl

Foto: Het echtpaar Olof en Gerie Kooij uit Kapel Avezaath krijgen de FlipPas-maandprijs overhandigt door John Oude Wansink (midden op de foto) van Ballast Tiel.