• Neeltje van Triest

Vaste stek Lisanne Hair & Flowers

MAURIK De nieuwe wijk Oosterweyden in Maurik begint te leven. Onlangs is er weer een groot aantal huizen opgeleverd en de voorbereidingen voor het bouwen van nog meer woningen zijn zichtbaar. En om zo'n moderne, levendige wijk aantrekkelijk te houden, is ook levendigheid nodig. Lisanne Hair & Flowers heeft de eerste aanzet gegeven door hier haar kapsalon te openen.

 

Eigenaar Lisanne Ahlers werkte voorheen zes jaar lang als ambulant kapster in een brede straal rondom Maurik. Ze pakte haar kappersbenodigdheden in, startte haar witte Opel Corsa en reed bij de klanten voor. Maar toen ze de kans kreeg om zich met een permanente kapsalon te vestigen aan De Kemphaan 16 op Oosterweyden, liet ze die niet aan zich voorbijgaan.Lisanne: ,,Ik geniet iedere dag, het is hier heerlijk. Alles nieuw natuurlijk, drie stoelen en een wasbak die op de juiste hoogte gesteld kan worden. En ik hoef niets meer in te pakken, dat is ook wel erg prettig. Bijkomend voordeel is dat ik nu de producten van L'Oreal Professional nog beter onder de aandacht kan brengen.''

De jonge kapster heeft enkele jaren geleden naast haar kappersvak ook een opleiding in de bloemsierkunst gevolgd.

En dat komt haar uitstekend van pas, want ze verzorgt desgewenst bij een huwelijk zowel de kapsels als het bruidsboeket, corsages en eventuele verdere aankleding van het huwelijksfeest. Ze stemt alles op elkaar af. Lisanne tovert haar telefoon tevoorschijn en toon wat voorbeelden. ze lacht en vertelt dat ze haar facebookaccount Lisanne Hair & Flowers actief inzet om haar klanten regelmatig te informeren over nieuwe trends, eigenzinnige looks, gezellige kapsels en natuurlijk de laatste producten.

Lisanne: ,,Zo vind ik het ook hartstikke handig als mensen appen voor een afspraak. Even bellen kan ook hoor, het is maar wat het prettigst is.'' Ze toont op facebook de nieuwste haarlijn mixed voor het komend seizoen.  Bij de mannen wat langer bovenop en stoer geknipt. Bij de vrouwen wordt het wat klassieker. Met het juiste gebruik van de nieuwste knip-, kleur- en stylingtechnieken ontstaat een moderne look: los en luchtig met veel textuur, beweging en diepte. Dit al dan niet in combinatie met kleuren als mocca, caramel en chocolade - zowel puur, melk én wit. Maar de grootste kleurtrend zit dit seizoen niet zozeer in de tinten zelf, maar in een nieuwe geavanceerde kleurtechniek: strobing, een mix van highlight- en de balliagetechniek.

Lisanne: ,,Kleuren blijft leuk. Het haar krijgt een diepere tint en extra glans. En om het ook nog eens mooi te houden beschik ik over de nieuwste producten.''

Lisanne zwaait naar de stratenmaker die zojuist een nieuwe weg voor haar nieuwe salon heeft aangelegd en schenkt een kopje koffie in. Ze is er al helemaal aan gewend dat ze haar Opel Corsa heeft ingeruild voor een prachtige salon met veel extra's.

Lisanne Hair & Flowers, Kemphaan 16, 4021 JB Maurik. Telefoon 06-51667969. Van dinsdag tot en met zaterdagochtend open en op dinsdag en donderdagavond.