Visspecialist Struik mag zich 'gouden visspecialist' noemen

BEUSICHEM Op maandag 29 juni is bekend gemaakt dat Vishandel Struik uit Werkendam zichzelf 'gouden visspecialist' noemen. De classificatie heeft de verkoopwagen behaald door deel te nemen aan de wedstrijd 'Visspecialist van het Jaar 2015'. Tijdens een feestelijke bijeenkomst waar vele vakgenoten en collega's aanwezig waren, is de ingevulde checklist en een speciaal certificaat uitgedeeld.

De wedstrijd visspecialist van het jaar is een initiatief van de Spakenburgse Vishandel Vereniging, een subvereniging van de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten. Om de twee jaar vindt deze wedstrijd plaats. In plaats van een beoordelingsformulier met cijfers, moesten alle visspecialisten zich dit jaar laten keuren aan de hand van de speciale checklist 'gouden visspecialist'. Alleen wanneer de deelnemer op alle punten een voldoende scoort, mag hij zich 'gouden visspecialist' noemen.

Alle visspecialisten in Nederland kunnen zich voor de wedstrijd inschrijven. Vishandel Struik heeft met haar deelname aan de wedstrijd geprobeerd zichzelf een spiegel voor te houden. ,,We willen altijd beter", aldus Jaap Struik, ondernemer van de viszaak. ,,Daarom horen we graag wat anderen er van denken, zeker als het gaat om een jury met zoveel ervaring. Met de checklist beoordeelt de jury ons bedrijf vanuit alle kanten, 360 graden."

Zo is Vishandel Struik gecontroleerd op hygiëne en bijvoorbeeld het gebruik van de zogenaamde hygiënecode in de visbranche. Maar ook het assortiment, hoeveel artikelen er in de vitrine liggen en hoeveel daarvan verse vis is, is meegenomen.

Duurzaam

Ook probeert het bedrijf duurzaam bezig te zijn. Het bedrijf is aangesloten bij de Stichting DUPAN Nederland, die zich sterk maakt voor het handhaven van de palingstand in ons land. Van de opbrengst van de door ons verkochte paling gaat een percentage naar een fonds. Dit geld wordt besteed aan glasaaltjes, die worden uitgezet in de schone gebieden in Nederland. Ook is het bedrijf aangesloten bij de MSC. Hun en onze visie is om de oceanen van de wereld vol met leven te zien. Vandaag, morgen en voor de komende generaties. Door te kiezen voor producten met hem MSC-label beloont u visserijen die zich inzetten voor duurzame visserij. Een deel van ons assortiment is MSC- gecertificeerd, bijv. onze kibbeling en onze haring. De kibbeling is gemaakt van duurzaam gevangen MSC gecertificeerde Alaska pollack, een lekkere stevige vis, die heel veel op kabeljauw lijkt. De Hollandse Nieuwe is eveneens MSC gecertificeerd. Voor nog meer MSC gecertificeerde vis nodigen wij u graag uit om eens langs te komen.

,,Uiteindelijk profiteert de klant hier natuurlijk enorm van", legt Jaap uit. ,,Het is natuurlijk een bevestiging van de altijd hoge kwaliteit die we nastreven. En zonder klanten, geen verkoopwagen. Dus zetten we hen graag in het zonnetje de komende tijd." Jaap doet dit door de komende tijd bestaande en nieuwe klanten te laten proeven van het assortiment. ,,Alleen zo kunnen wij bewijzen met recht gouden visspecialist te worden genoemd."

Ook is bekend geworden dat Visspecialist Struik een finaleplaats behaald heeft in deze wedstrijd. ,,Hier zijn wij natuurlijk uitermate trots op. Daarvoor willen wij ook u als klant bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen. U zult de komende tijd meer van ons gaan horen."

De verkoopwagen van Visspecialist Struik is iedere dinsdagmorgen te vinden in Beusichem op de markt van 9.00 uur tot 13.30 uur en iedere dinsdagmiddag In Kerk-Avezaath bij de benzinepomp aan de Daver van 14.00 uur tot 18.00 uur. Voor alle standplaatsen kijk op www.visspecialiststruik.nl of de Facebook pagina ''visspecialiststruik''