• Neeltje van Triest

'Wij zijn geen traditionele sportschool'

TIEL Zondag 26 maart houdt Ma Lifestyleclub open dag voor iedereen tussen 12.00 en 17.00 uur. Natuurlijk is er een hapje en een drankje en elke bezoeker kan gewoon meedoen met allerlei verschillende disciplines. De groepslessen worden benadrukt, andere partijen presenteren zich en het sportcentrum pakt lekker uit om zichzelf eens in de spotlights te zetten.

De spil van het sportcentrum is Mahmut Artan. In Tiel geen onbekende, want hij is jarenlang actief in de sportwereld te vinden. Maar enige tijd geleden maakte hij een uitstapje en begon met een sportcentrum in Schijndel. Dat liep goed, maar de Tielse roots bleven trekken. Toen hij dan de kans kreeg om een tweede sportcentrum aan de Lutterveldweg te openen, was hij direct enthousiast. Zondag houdt Mahmut open dag om zijn nieuwe sportcentrum nog beter op de kaart te zetten.

Mahmut zit aan de grote tafel in het midden van het sportcentrum. Aan de bar worden drankjes ingeschonken en gezonde hapjes voorbereid. Aan de andere kant zijn sporters druk bezig op crosstrainers en andere fitnessapparaten. Het sportcentrum is zeven dagen per week open en de sfeer is erg gemoedelijk. Boven is een speciale verdiepingsvloer ingericht voor krachttraining. Ook hier weer veel geavanceerde apparatuur die fanatieke sporters zeer waarderen.

Mahmut vertelt dat er inmiddels acht instructeurs verbonden zijn aan MA Lifestyleclub om de groepslessen te begeleiden. Vier fitness instructeurs doen daar nog een schepje bovenop. Mahmut: ,,Soms kies je voor een trainer, maar dat is helemaal vrij. Bij de groepslessen kun je altijd even bij een andere les aanschuiven. We doen niet moeilijk. Ik zie dat iedereen hier binnenstapt. Jong en oud, mannen en vrouwen, super sportief en wat minder. Dat houdt het levendig.''

Tijdens de open dag is bijvoorbeeld Mariëlle Hulsbosch aanwezig om voedingsadvies te geven. Als voedingspsycholoog weet ze als geen ander dat goed sporten altijd samenhangt met gezond eetgedrag. Ze benadrukt dat niemand zich schuldig hoeft te voelen over wat je eet. Mariëlle: ,,Het zit er dan toch al in. Ik probeer mensen lekker op hun gemak op een ander eetpatroon te wijzen, maar ook nog te genieten. Je hoeft echt niet ieder gebakje te laten staan.''

Daarnaast is Fysiotherapie De Lage Korn, Guasha therapeut Jenny de Leeuw, Salon Skinboutique, Team Kappers en voedingsdeskundige en yogadocente Shamile aanwezig. Er worden salsa-lessen voor paren gegeven en diverse demonstraties van de groepslessen verzorgd. Ook hierbij kunnen de bezoekers 'aanschuiven'.

Mahmut toont het nieuwe Hammer Strenght toestel, de beste van Tiel en omgeving. Van dit merk zijn meerdere toestellen aanwezig. Vlak daarbij staat een grote band. De vriendelijke eigenaar legt uit dat deze geschikt is voor de WOW-training (work out of the week). Functionele circuittraining die binnenkort ook buiten gaat plaatsvinden. Naast het grote sportcentrum wordt de achtergelegen buitenruimte nu ook gebruiksvriendelijk ingericht.

Mahmut: ,,Iedereen kan het zondag zien. En iedere nieuwe inschrijving ontvangt dan ook nog eens 35 euro korting.''

MA lifestyleclub, Lutterveldweg 3, Tiel. Telefoon 0344-667693 of www.malifestyleclub.nl.

Foto: Mahmut Artan van MA Lifestyleclub