• Neeltje van Triest

Winkeliers Kwadrant kijken vooruit

TIEL De gezamenlijke winkeliers van winkelcentrum Kwadrant zijn volop bezig met hun toekomst. Over zo'n anderhalf jaar, rond de vakantiepiek van 2020, gaan ze met z'n allen verhuizen naar een nieuw centrum een stukje verderop richting stad. Maar ze zijn ook nog druk aan het ondernemen.

Samen schetsen ze de geschiedenis van Kwadrant. Het centrum is in 1972 geopend. In de jaren tachtig is het overdekt en in 2000 heeft het centrum een complete facelift gekregen. Zoals het er nu uitziet, heeft het in 2020 genoeg dienst gedaan en maakt het straks plaats voor woningbouw.

Thijs Wennekes is 22 jaar de eigenaar van de Bruna op winkelcentrum Kwadrant in Tiel. Vorig jaar heeft hij de naastgelegen Marskramer ook overgenomen. Straks, in het nieuwe winkelcentrum, voegt hij beide winkels samen.

John Steenbekkers van Pets Place staat 'maar' zestien jaar in zijn dierenspeciaalzaak. Hij gaat in het nieuwe pand zich tegenover de combi van Marskramer en Bruna vestigen. Beiden krijgen een groter vloeroppervlak. John tovert de laatste tekening tevoorschijn en samen beginnen de heren uitvoerig te vertellen over het nieuwe winkelcentrum.

Op dit moment zijn de grondwerkzaamheden op de plaats waar voorheen zorgcentrum Westlede stond in volle gang. Grote grondhopen met bedrijvige mensen en machines er omheen bevestigen dat hier volop gewerkt wordt.

Thijs: ,,Dat zijn de grondwerkzaamheden die zo'n beetje tot de vakantie doorgaan. Daarna gaat de opbouw van start en dat gaat ongeveer een jaar duren.''

NIEUWE WINKELS De heren buigen zich over de laatste indeling en vertellen dat zowel Jumbo als Aldi samen iets minder dan de helft van de ruimte gaan innemen. Er komt een aantrekkelijke en kwalitatief hoogstaande vershoek en genoeg ruimte voor alle bestaande winkeliers van het huidige winkelcentrum Kwadrant. Ook is er plaats voor enkele nieuwe winkels. Duidelijk is dat het Kruidvat zich inmiddels heeft aangemeld en dat er gesprekken lopen met nog een aantal aantrekkelijke speciaalzaken.

John: ,,We hebben hier al hele goede winkeliers in ons centrum. De bakker hoort bijvoorbeeld met zijn oliebollen al tot de besten van Nederland. Iedere ondernemer heeft al aangekondigd om in het nieuwe centrum het aanbod nog verder te gaan verbreden. Het blijft wel een echt boodschappencentrum voor iedereen. Als ondernemers vormen we een sterk collectief, er komt op dit moment genoeg op ons af.''

Thijs schetst dat het parkeren nog even een aandachtspunt is, maar dat het in ieder geval gratis zal zijn. Wellicht zal ook in het nieuwe centrum de parkeerkaart nodig zijn, maar dat ziet hij niet als een probleem.

a[ Winkelcentrum Kwadrant, Nieuwe Tielseweg 163, Tiel

w[ winkelcentrumkwadrant.nl